Protetică dentară

Ce este Protetica Dentară?

Protetica dentară reprezintă procedura de înlocuire a tuturor dinților care au fost deteriorați din cauza degradării, a leziunilor dentare sau a unor fracturi, cu dinți artificiali cu aspect fizionomic plăcut sau chiar mai frumoși din punct de vedere estetic pentru a reda aspectul plăcut al danturii și pentru a facilita funcția masticatorie.

protetica dentara

Ce presupune Protetica Dentară?

De multe ori oamenii când aud de termenul protetică dentară se gândesc la clasicele proteze, însă această ramură a stomatologiei nu este limitata doar la proteze ci poate include și fațetări, lucrări mici (de ex: 1-3 dinți) , coroane sau/și punți dentare.
În cazul în care cariile au afectat o parte importantă din dinte, nu mai pot fii utilizate ca tratament obturațiile (plombele) deoarece pereții dintelui sunt prea slăbiți pentru a face față presiunii masticatorii și astfel se rupe cu ușurință, astfel pentru a se evita deteriorarea și mai mare a dintelui, pereții necesită protejare prin acoperirea lor cu o coroană dentară.
În cazurile mai grave, în care dintele este afectat de carii chiar până la rădăcină, nu mai poate fi tratat și se va recurge la extracție. Pentru a menține o masticație corectă și pentru a menține sănătatea generală a danturii, medicul stomatolog va efectua o lucrare protetică.

implant dentar

Protezele Convenționale și Implanturile Dentare

Protezele și implanturile sunt foarte similare ca și funcție, însă protezele dentare nu necesită rădăcini, pe când în cazul implanturilor se pun chirurgical pivoți metalici sau implanturi dentare în gingie pe care mai apoi se aplică dinții artificiali, aceste opțiuni se aplică individual în funcție de situația fiecărui pacient.
Majoritatea protezelor dentare sunt susținute prin cimentare, astfel restul dinților naturali ar trebui să fie perfect sănătoși, în caz contrar, bolile severe ale dinților vecini sau ale gingiilor pot împiedica buna menținere a protezelor dentare fixe.

Lucrările dentare pot fi de 2 tipuri și anume: fixe și mobile.

Lucrările dentare fixe cuprind 2 categorii mari de restaurări protetice și anume: coroana dentară și puntea dentară și pot fi realizate din: metalo-compozit , metalo-ceramice, ceramică integrală, zirconiu integral sau ceramică pe zirconiu.
Lucrările dentare mobile pot fi: proteze dentare totale, proteze scheletate sau protezare pe implanturi.

Lucrări Dentare Fixe

Coroanele Dentare

Coaroanele dentare sunt dispozitive protetice fixe care sunt folosite atunci când pacientul are unul sau mai mulți dinți lipsa ( înlocuiesc dinții lipsa) sau când unul sau mai mulți dinți nu mai pot suporta forțele masticatorii și se pot fractura sub acțiunea acestora. ( cresc rezistență lor).

coroana dentara

Punțile dentare

Puntea dentară este o lucrare protetică de tip fix, utilizată pentru a restaura anatomia dinților care lipsesc de pe arcadele dentare sau pentru protecția și remodelarea dinților ce au suferit distructii destul de importante.

punte dentara

Lucrări Dentare Mobile

Protezele Totale

Protezele totale reprezintă un dispozitiv detașabil care poate fi utilizat pentru înlocuirea dinților lipsa și înlocuiește întreg setul de dinți al pacientului.

Protezele pe Implanturi

Protezele dentare pe implanturi se fixează pe implanturile dentare, funcționează și se simte precum o proteză fixă, însă poate fi îndepărtată pentru o igienizare corespunzătoare.

proteza pe implant

Protezele Scheletate

Proteza dentară scheletată este o proteză mobilă parțial și este formată din dinți artificiali care îi înlocuiesc pe cei lipsă și pot fi prinse cu cârlige sau capse.

proteza scheletata

Preturi Speciale

Beneficiați de promoțiile noastre lunare!

Pentru realizarea lucrărilor dentare este necesară amprentarea danturii ce se poate face în două moduri: amprentare clasică sau amprentare digitală.

Amprentare Clasică

Amprentarea clasică presupune utilizarea unui material de amprentă de ultimă generație bazat pe silicon de adiție și silicon de condensare ( pacientul muscă dintr-un material și în câteva secunde se întărește, astfel încât evităm metodele învechite care durau chiar și peste 10 minute, fiind inconfortabile pentru pacienți).

amprentare clasica

Amprentare Digitală

Amprentarea modernă se realizează în mod digital( scanare intra-orală digitală), cu ajutorul unei camere intra-orale, medicul stomatolog creează un model virtual, computerizat, al țesuturilor moi și dure din cavitatea orală.

amprentare digitala

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact