Profilaxie

Ce este Profilaxia?

Profilaxia dentară reprezintă primul pas și cel mai important pentru îngrijirea dinților și menținerea acestora sănătoși, iar controlul periodic poate prevenii multe probleme. Pe termen lung previi afecțiuni grave și te bucuri de un zâmbet frumos mereu.

Conform studiilor efectuate de Academia Americană de Stomatologie se recomandă realizarea intervențiilor de profilaxie dentară cel puțin o dată la 6 luni.

diana-polekhina-MLJHxQ5qxxY-unsplash (1)

Cum vă poate ajuta Dental Spa?

Clinica Dental Spa vă poate ajuta cu oferirea de îndrumări cu privire la igiena orală, tehnici de periaj, folosirea aței dentare, folosirea periuței interdentare, folosirea curățătorului de limbă, detectarea plăcii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placă, florizarea locală, sigilarea șanțurilor foselor și fosetelor de pe suprafața dinților, detartraj manual cu ultrasuenete, periaj profesional și prophy jet.

Ce înseamnă?

Periajul Profesional

Periajul profesional este o procedură complet nedureroasă. Se realizează doar în cabinetul medicului stomatolog, care acționează cu ajutorul unor instrumente și paste de dinți speciale, pentru a îndepărta placa bacteriană din zonele cele mai inaccesibile. Periajul profesional se mai utilizează înainte de albirea dentară, de aplicarea unui aparat dentar cu bracketi sau înainte de sigilarea dentară.

Fluorizare Locala

Detartraj

Detartrajul dentar este o procedură prin care medicul dentist va îndepărta cantitatea de tartru aflată pe suprafețele dentare și interdentare. Acest procedeu este unul nedureros și obligatoriu pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Detartrajul efectuat în mod corect este un tip de procedură non-invazivă care nu afectează smalțul dentar, așa cum mulți pacienți consideră sau au citit în mediul online.

detartraj ultrasunete

Air Flow si Prophy Jet

Air-flow-ul este o procedură modernă de igienizare profesională a dinţilor. Acest procedeu este favorizant pentru pacienții cu sensibilitate gingivală sau dentară crescută ajutând la eliminarea celor câteva mii de bacterii conținute în sacul gingival și aderente de dinții fiecăruia dintre noi.
Air-flow este un dispozitiv utilizat în tratamentele de profilaxie dentară care, pentru înlăturarea petelor şi a tartrului se foloseşte de acţiunea jetului de aer combinat cu apă şi o pulbere de bicarbonat de sodiu cu gust de fructe, fiind foarte plăcut, vizita la Clinica Dental Spa devenind o plăcere pentru pacienții noștri.

AirFlow si Prophy Jet

Ață Dentară

Cea mai bună modalitate de te proteja împotriva afecțiunii gingivale este să-ți menții dinții și gingiile sănătoase prin îndepărtarea plăcii bacteriene, dar curățarea zonelor greu accesibile dintre dinți folosind periuța de dinți este dificilă. Ața dentară (banda dentară) va poate ajuta să îndepărtati acumulările de placă bacteriană din spațiile dintre dinți și sub linia gingivală (linia dintre gingii și dinți).
Deși periuțele interdentare pot fi foarte eficiente la curățarea zonelor greu accesibile pentru periuţa de dinţi obișnuită, în unele cazuri spațiile dintre dinți sunt prea mici, atunci cea mai bună alternativă este ața dentară.

Prețuri Speciale

Dental Spa vă pune la dispoziție ABONAMENTUL de PROFILAXIE ce vă scutește de cheltuieli suplimentare dacă vă prezentați de 2 ori pe an în clinica noastră.

Sigilarea Dentară

Sigilarea dentară este o metodă de prevenție a cariei dentare sigură și nedureroasă ce este recomandată mai ales pacienților între 6-14 ani, iar uneori este obligatorie și la adulți.
Sigilările sunt recomandate de medicul stomatolog încă de la primele vizite, acestea reducând riscul apariției cariilor cu până la 90%, la copii incidența cariilor fiind mai mare deoarece aceștia sunt mari consumatori de dulciuri și sucuri, iar în primii ani de erupție, dinții permanenți nu sunt mineralizați complet și nu au același nivel de protecție că dinții maturi.

Ce înseamnă?

Fosele si fosetele dentare

Fosetele dentare sunt acele forme de relief ca niște gămălii de ac ,ele fac parte din relieful dinților ; sunt ca niște mici depresiuni pe dinți,și fiind forme de relief,acolo se retenționează alimente când nu e bine periat dintele,și se formează cariile prin putrefacția alimentelor în acele mici (micronice) cavități, coroborat cu diverși factori: acidul din cavitatea bucală, tipul de aliment ingerat, cantitatea și calitatea salivei care contribuie la o bună imunitate a dinților.

fose

Fluorizare locală

Fluorizarea reprezintă aplicarea de substanțe cu fluor și alți compuși chimici specifici care închid porii smalțului și acesta devine mult mai dur în contactul cu acidul din cavitatea orală, astfel timp de câteva luni de zile ( în funcție de alimentație, fumat, consum de băuturi carbogazoase, dulciuri care atacă smalțul mai rapid), smalțul nostru este protejat și nu mai facem carii.

fluorizare locala

Revelatori de placă

Revelatorii de placă bacteriană sunt anumite substanțe ce colorează exclusiv placa în locurile în care aceasta nu a fost îndepărtată. Revelatorii de placă se găsesc sub diferite forme, ca soluție sau tablete masticabile și achiziția acestora nu este un impediment. Pentru a alege un revelator corect, acesta trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să coloreze doar zona bacteriană, trebuie să poată fi îndepărtat prin periaj acasă sau profesional, să aibă un gust plăcut pentru a fi utilizat ușor, trebuie să poată acoperi toate suprafețele dentare, chiar și pe cele interdentare.

revelatori de placa-min

Dental Spa recomandă consultații periodice la 6 luni!

Profilaxia Laser

Profilaxia laser se poate utiliza pentru copii peste 3 ani, adulților și vârstnicilor, iar tratamentele cu laser durează câteva minute în majoritatea cazurilor, nu necesită anestezie, rezultatele sunt imediate și pot fii suportate ușor de pacient.

laser

Microscopul in Profilaxie

Microscopul dentar oferă o precizie vizuală de 400 de ori mai mare decât ochiul liber și de 100 de ori mai mare decât lupele tradiționale (medicul are astfel acces la informații suplimentare observând detalii imposibil de observant cu ochiul liber), acesta aducând astfel schimbări majore în stabilitrea diagnosticului și planului de tratament.

professional-dental-endodontic-binocular-microscope-modern-digital-medicine-equipment_410521-20

La Clinica Dental Spa, la fiecare ședința de detartraj se face periaj profesional cu fluorizare pentru efect maxim asupra sănătății dentare a pacientului.

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact