Pedodontie

Ce este pedodonția?

Pedodonția este ramura stomatologică ce se ocupă cu tratarea afecțiunilor cauzate de dentiția temporară și permanentă și profilaxia la copii și adolescenți.

Pedodontie

Despre dentiția copiilor

Dentiția copiilor începe să se formeze cel mai devreme la 4 luni, în momentul apariției primilor dinți de lapte. Dinții de lapte ( 20 la număr) apar până la vârstă de 3 ani iar menținerea sănătății acestora fiind un aspect foarte important deoarece cariile neglijate pot duce la probleme ce afectează permanent dezvoltarea dinților, și astfel apare nevoia stomatologiei pentru copii.
Dinții permanenți apar în jurul vârstei de 6 ani, iar acest proces continuă până în jurul vârstei de 21 de ani. Dental Spa recomandă începerea periajului dinților copiilor imediat ce a erupt primul dinte, iar ca de la vârsta de 4 sau 5 ani să se înceapă educația de sănătate orală.

Nou

Află cum poți introduce copilul în programele anuale de gratuitate!

De ce Dental Spa?

Cea mai mare provocare a unui medic pedodont este câștigarea încrederii și depășirea fricii copiilor pentru a colabora cu aceștia și pentru a-i face să vină la stomatolog fără frică.
În Clinica Dental Spa copii au parte de o atmosferă prietenoasă, plăcută și sunt familiarizați cu bunele obiceiuri legate de igiena dentară încă de la prima vizită, asigurând astfel o bună colaborare pe toată perioada necesară pentru îndeplinirea tratamentelor.
Copii se bucură de ambianța și personalul primitor de la Dental Spa și o mare bucurie o aduc obturatiile (plombele) din compozit ce sunt extrem de rezistente și colorate ce pot rămâne ani pe dințișorii lor, fie pe cei temporari ( de lapte) cât și pe dințișorii definitivi.

Pedodontie

Preturi Speciale

Beneficiați acum de promoțiile noastre lunare!

Pedodonția are în vedere și tratamentele profilactice (fluorizări, sigilări, etc.) deoarece au un rol foarte important și prevenirea cariilor, nu doar tratarea acestora, pentru că unele afecțiuni ale dinților de lapte pot provoca efecte negative asupra dezvoltării și erupției dinților definitivi cu repercursiuni asupra întregii danturi.

Medicii Dental Spa înțeleg pe deplin îngrijirea și tratarea dinților la copii și întotdeauna vor aplica procedurile cele mai potrivite pentru tratarea afecțiunilor acestora, creând o experiență plăcută.

Ce înseamnă?

Fluorizare locală

Fluorizarea reprezintă aplicarea de substanțe cu fluor și alți compuși chimici specifici care închid porii smalțului și acesta devine mult mai dur în contactul cu acidul din cavitatea orală, astfel timp de câteva luni de zile ( în funcție de alimentație, fumat, consum de băuturi carbogazoase, dulciuri care atacă smalțul mai rapid), smalțul nostru este protejat și nu mai facem carii.

Fluorizare copii

Sigilare Dentară

Sigilarea dentară este o metodă de prevenție a cariei dentare sigură și nedureroasă ce este recomandată mai ales pacienților între 6-14 ani, iar uneori este obligatorie și la adulți. Sigilările sunt recomandate de medicul stomatolog încă de la primele vizite, acestea reducând riscul apariției cariilor cu până la 90%, la copii incidența cariilor fiind mai mare deoarece aceștia sunt mari consumatori de dulciuri și sucuri, iar în primii ani de erupție, dinții permanenți nu sunt mineralizați complet și nu au același nivel de protecție că dinții maturi.

sigilare-dentara

Dental Spa recomanda consultatii periodice la 6 luni!

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact