Parodontologie

Ce este Parodontologia?

Parodontologia este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu studierea întregului sistem ce menține dinții în oasele maxilare și studiază anatomia, fiziologia precum și bolile care afectează acest sistem împreună cu posibilitățile de tratament.

parodontologie

Când este necesar un consult la medicul parodontolog?

Dacă în timpul periajului sau în mod spontan observați că gingiile vă sângerează, dacă acestea sunt inflamate și roșii, dacă aveți retracții gingivale cu expunerea rădăcinilor dentare, dacă dinții dumneavoastră au căpătat mobilitate sau au început să se deplaseze, creând spații între ei, atunci aveți nevoie urgent de o consultație la specialiștii Dental Spa.
Pentru a preveni toate aceste situații neplăcute, Dental Spa recomandă controlul periodic la 6 luni.

Pentru un tratament cât mai precis, la Clinică Dental-Spa oferim pacienților noștri verificarea pungilor parodontale, atât pentru investigații inițiale cât și pentru a monitoriza evoluția afecțiunii, iar aceasta se realizează la intervale ce variază în funcție de stadiul bolii, la câte 1 lună, 3 și 6 luni sau mai mult.

Ce este Parodontoza?

Boala parodontală este o afecțiune cronică ale cărei cauze nu sunt bine elucidate și se consideră că sunt implicați o serie de factori: ereditari, loco-regionali, sistemici și alții.
Chiar dacă nu se poate preciza exact etiologia bolii, următorii factori sunt cunoscuți pentru agravarea bolii: un nivel bacterian crescut dat de placă și tartru,fumatul (frecvența bolii este mai mare la fumători și mai greu de tratat, pierderea osoasă fiind de până la 10 ori mai mare), un nivel microbian crescut în cavitatea bucală, vârsta, diabetul zaharat, caz în care boala parodontală se agravează și progresează rapid, mai ales dacă glicemia nu este controlată.

Preturi Speciale

Dental Spa vă pune la dispoziție ABONAMENTUL de PROFILAXIE ce vă scutește de cheltuieli suplimentare dacă vă prezentați de 2 ori pe an în clinica noastră.

Cum se pot preveni bolile parodontale?

Întrucât parodontopatiile au etiologie microbiană, pentru tratarea, respectiv prevenția acestor boli trebuie să ducem o lupta continuă cu biofilmul bacterian ce ia naștere pe suprafețele dentare.
Pentru prevenția bolilor parodontale este necesar să luăm măsuri chiar de acasă printr-o igienizare riguroasă a cavității bucale, utilizând tehnici de periaj corecte dar ajutându-ne și de ața dentară, periuțele interdentare și a apei de gură. De asemenea se recomandă controale periodice ori de câte ori este necesar ( de cel puțin două ori pe an, din 6 in 6 luni), la stomatolog pentru a beneficia de tehnici profesionale de igienizare care includ spre exemplu: periajul profesional, detartrajul și air-flow.
Respectând aceste proceduri, asigurăm sănătatea gingiei, aceasta menținându-și culoarea roz deschis, aspectul ferm și lipsa sângerării.

Parodontoza - Preventii

La Clinica Dental Spa, la fiecare ședință de detartraj se face periaj profesional cu fluorizare pentru efect maxim asupra sănătății dentare a pacientului.

Ce inseamna?

Periajul Profesional

Periajul profesional este o procedură complet nedureroasă. Se realizează doar în cabinetul medicului stomatolog, care acționează cu ajutorul unor instrumente și paste de dinți speciale, pentru a îndepărta placa bacteriană din zonele cele mai inaccesibile. Periajul profesional se mai utilizează înainte de albirea dentară, de aplicarea unui aparat dentar cu bracketi sau înainte de sigilarea dentară.

fluorizare locala

Detartraj

Detartrajul dentar este o procedură prin care medicul dentist va îndepărta cantitatea de tartru aflată pe suprafețele dentare și interdentare. Acest procedeu este unul nedureros și obligatoriu pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Detartrajul efectuat în mod corect este un tip de procedură non-invazivă care nu afectează smaltul dentar, asa cum multi pacienti considera sau au citit in mediul online.

detartraj ultrasunete

Air Flow si Prophy Jet

Air-flow-ul este o procedură modernă de igienizare profesională a dinţilor. Acest procedeu este favorizant pentru pacientii cu sensibilitate gingivala sau dentara crescuta ajutand la eliminarea celor cateva mii de bacterii continute in sacul gingival si aderente de dintii fiecaruia dintre noi.
Air-flow este un dispozitiv utilizat în tratamentele de profilaxie dentară care, pentru înlăturarea petelor şi a tartrului se foloseşte de acţiunea jetului de aer combinat cu apă şi o pulbere de bicarbonat de sodiu cu gust de fructe, fiind foarte placut, vizita la Clinica Dental Spa devenind o placere pentru pacientii nostri

AirFlow si Prophy Jet

Ața Dentară

Cea mai bună modalitate de te proteja împotriva afecțiunii gingivale este să-ți menții dinții și gingiile sănătoase prin îndepărtarea plăcii bacteriene, dar curățarea zonelor greu accesibile dintre dinți folosind periuța de dinți este dificilă. Ața dentară (banda dentară) va poate ajuta să îndepărtati acumulările de placă bacteriană din spațiile dintre dinți și sub linia gingivală (linia dintre gingii și dinți).
Deși periuțele interdentare pot fi foarte eficiente la curățarea zonelor greu accesibile pentru periuţa de dinţi obișnuită, în unele cazuri spațiile dintre dinți sunt prea mici, atunci cea mai bună alternativă este ața dentară.

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact