Ortodontie

Ce este Ortodonţia?

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie (mușcătura incorectă) și malpozitie a dinților (alinierea incorectă a dinților), iar tratamentul ortodontic are ca scop alinierea dinților în poziție corectă pentru ca pacientul să muște bine pe fiecare dinte în parte. Estetic dinții vor arăta fenomenal, sănătatea acestora și conservarea lor printr-o mușcătura corectă va duce la o viață cât mai lungă a acestora.

ortodontie

Cum știm dacă avem nevoie de Tratament Ortodontic?

Doar medicul ortodont sau dentist ne poate spune dacă avem într-adevăr nevoie sau nu, de un tratament ortodontic, pe baza unor instrumente de diagnostic precum anamneză (totalitatea informațiilor obținute de către medic de la pacient sau însoțitorii acestuia, cu scopul stabilirii diagnosticului) dentară și medicală completă, examenul clinic, mulajul danturii, fotografii și radiografii speciale.
Medicul dentist/ortodont decide dacă este necesar tratamentul ortodontic și creează planul de tratament individual.

Terapia Ortodontică se poate utiliza atât la copii cât și pentru adulți

Ortodonția la Copii

Prima evaluare ortodontică în cazul copiilor este recomandată până la vârstă de 7 ani, dacă nu au apărut probleme stomatologice anterior. În perioada copilăriei și a adolescenței, oasele maxilare se află în creștere și maturizare, astfel este mai ușor de modificat poziția dinților în această perioadă, iar datorită progreselor în materie de tehnici stomatologice se pot corecta fără durere animațiile dento-maxilare ( dinții strâmbi) .

ortodontie copii

Ortodonția la Adulți

Mulți adulți consideră că nu mai au vârstă potrivită pentru acest tip de tratament, cu toate că nu este adevărat, însă într-adevăr tratamentul presupus de ortodonție poate dura mai mult timp decât în cazul copiilor/adolescenților deoarece oasele maxilare și-au întrerupt creșterea.

ortodontie adulti
tratament ortodontic

Care sunt cauzele și când este necesar tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic este necesar atunci când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori (supracocluzie verticală sau overbite), când dinții frontali inferiori sunt ieșiți mult în față, sau cei superiori sunt retrași mult în spate (ocluzie inversă sau underbite), când între dinții frontali și/sau laterali se formează un spațiu între suprafețele ocluzale atunci când se muscă pe dinții posteriori ( ocluzie deschisă).
Tratamentul ortodontic se recomandă și atunci când centrul dinților frontali superiori nu se aliniază corect cu centrul dinților frontali inferiori ( malocluzie pe linia mediană), când dinții nu umplu toată arcada sau când lipsesc dinți deoarece se formează spații interdentare sau "breșe edentate"(dinți distantiali) și în cazul în care există prea mulți dinți pentru a avea loc pe arcada dentară.
Cauzele acestor tipuri de probleme pot fi diferite obiceiuri vicioase ( ticuri) precum menținerea diferitelor obiecte între dinți (scobitori, creioane, etc.) și suptul degetului, diferite sindroame sau ereditare ( moștenite).

Preturi Speciale

Beneficiati de promotiile noastre lunare!

Cât durează Tratamentul Ortodontic?

Tratamentele ortodontice încep cu efectuarea unei consultații și întocmirea planului de tratament de către medicul ortodont, iar în funcție de situația la nivelul arcadelor dentare, pacientul va purta aparat ortodontic ( aparat dentar) fix sau mobil. În cele mai multe cazuri tratamentul cu aparat ortodontic fix durează 12 – 24 de luni, iar după această perioadă pacientul va purta o perioadă un aparat special cu rolul de a menține și stabiliza rezultatele obținute.

Tipuri de Aparate Dentare oferite de Dental Spa

Aparate Dentare Fixe

Aparatele dentare fixe reprezintă metodă clasică de îndreptare a dinților și au la bază aplicarea bracketsilor pe dinți. Aceștia pot fi fabricați din diverse materiale și sunt acționați prin intermediul unei sârme, cu ajutorul căreia se aplică o anumita presiune pe dinți, pentru a-i deplasa în poziția corectă.

aparat dentar fix

Aparate Dentare Mobile

Aparatele dentare mobile sunt realizate în labor în funcție de situația individuală a pacienților, pentru corectarea eficientă a anomaliilor dentare existente. Medicul stomatolog ia amprenta dinților, după care tehnicianul poate ulterior să realizeze aparatul. Aceste aparate sunt formate din două componente din acrilat și sunt flexibile datorită crosetei metalice și a surbului ce realizează unirea lor.

aparat dentar mobil

Aparate Dentare Invizibile

Aparatele dentare invizibile sunt soluția discretă pentru îndreptarea dinților, oferind alternativă perfectă la aparatele dentare clasice( care de cele mai multe ori sunt voluminoase și puțin estetice), trecând neobservate pentru prieteni sau colegi.

aparat dentar invizibil

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact