Implantologie Dentară

Ce este Implantologia Dentară?

Implantologia este o specialitate chirurgicală ce are rolul de a înlocui dinții lipsă sau afectați grav și presupune realizarea unor lucrări protetice dentare cu sprijin pe implantul dentar montat în os.

implant dentar

Ce este un Implant Dentar?

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale, asemănătoare unor șuruburi și servesc ca elemente de susținere pentru lucrările protetice zonei edentate. Implanturile sunt factorul principal pentru efectuarea tratamentelor dentare de restaurare în mod fidel ( pe cât posibil) a condițiilor normale din cavitatea orală în cazul dinților ce au fost distruși sau care lipsesc.
Implanturile dentare sunt o soluție mai bună decât protezele deoarece pot interveni schimbări ale maxilarului/mandibulei și ale gingiilor, astfel că, prin protezele dentare este aproape imposibil să funcționeze perfect pe termen lung deoarece își pierde punctul de sprijin și nu se mai potrivește.

Nou în România

Implanturi din Zirconiu

Suntem printre primele clinici din România care utilizăm Implanturi din Zirconiu.

implant dentar

Rolurile Implanturilor Dentare:

-Înlocuiește rădăcina dintelui natural;
-Previne retracția osului și migrarea dinților învecinați;
-Rol esențial în estetică dentară, în vorbire și masticație;
-Rol în fonetică sau vorbire (absența dinților de pe arcadă duce la probleme de vorbire, o dată cu pierderea acestora - șuierături accentuate).
Chiar dacă durata dinților proprii este pentru întreaga viață, în multe cazuri, aceștia sunt scoși și înlocuiți. Înlocuirea dinților lipsa este importantă pentru sănătatea generală dar și pentru sănătatea celorlalți dinți, iar implantul dentar trebuie văzut ca o opțiune pentru înlocuirea dintelui lipsa și menținerea sănătății orale.

Preturi Speciale

Beneficiați acum de promoțiile noastre lunare!

La Clinica Dental Spa nu există durere și sângerare deoarece utilizăm: Laserul, Electrocauterele și Medicația Specifică!

Cum se realizează implantul dentar?

Implanturile dentare sunt de numeroase tipuri, fiecare fiind proiectat pentru diferite categorii de os ( deoarece fiecare din noi este diferit, nu avem același tip de os și nici de organe, și atunci fiecare implant este proiectat pentru a îndeplinii nevoile fiecărui pacient în parte). După o evaluare completă, medicul implantolog va alege cel mai bun tip de implant, ținând cont de scopul procedurii, starea țesuturilor parodontale și tipul de os al acestuia.
Procedura de implantologie presupune plasarea implantului dentar în osul maxilar sau al mandibulei ( înlocuind fosta rădăcina dentară), pentru a putea înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. În perioada de vindecare se face legătura între os și implant, ca la final acesta să fie fixat ferm în os și acceptat bine de organismul nostru.
Implantul stă sub gingie ( cel puțîn 3 luni pentru mandibulă și 4-6 luni pentru maxilar) pentru a fi protejeat de solicitările din această perioada. După această faza implantului i se atașează o altă piesă, numită bont protetic, deasupra căreia, medicul poate apoi plasa coroana, puntea sau proteză în funcție de caz, preluând astfel presiunea cauzată de masticație în locul rădăcinii, că un dinte natural.

Implantologia se efectuează obligatoriu doar cu analize de sânge în prealabil, făcute la indicațiile medicului chirurg implantolog sau cu ajutorul medicului de familie care să ateste starea de sănătate în care se află pacientul.

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact