Endodontie

Ce este Endodonţia?

Endodontia este ramura stomatologiei ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratarea canalelor radiculare, în termeni populari “omorârea” nervilor, care cauzează durerea dentară sacaitoare și violentă.

microscop endodontie

Cum decurge o consultație endodontică?

În cadrul primei consultații, medicul endodont examinează, evaluează, diagnostichează și stabilește planul de tratament. Radiografiile recente sunt examinate și de asemenea se face și un consult intraoral cu ajutorul microscopului. Microscopul este utilizat datorită capabilității acestuia de a mării și lumina puternic zonele de interes, astfel depistandu-se elemente de micropatologie ( de exemplu fisuri) care ulterior ar putea duce la eșecul tratamentului, iar cu ajutorul sistemului video atașat acestuia se fac fotografii digitale ușurând înțelegerea de către pacient a situației sale. Tot în cadrul primei consultații dinții sunt testați cu stimuli cald, rece, percuție și prin mușcătură.

Structura Dintelui

În interiorul oricărui dinte o să găsim o cameră pulpară unde se situează pulpa dentară și sistemul radicular de canale ( ex: în cazul unui molar există 3 canale însă de cele mai multe ori cu ajutorul microscopului s-au descoperit 4 sau 5 canale), iar aceste canale conțin țesut moale, nervi și vase de sânge. Dacă în aceste zone sterile ajung accidental sau din cauza cariilor, bacterii sau viruși se poate forma puroi care poate provoca boli ca meningite, endocardite, sinuzite sau septicemie.

De ce depinde succesul unui Tratament Endodontic?

Pregătirea Canalului Radicular

Se realizează cu sisteme manuale, automate sau cele două împreună, de acest pas depinzând fazele următoare ale tratamentului endodontic, iar preparația trebuie să fie conică, cu diametrul mic la vârful rădăcinii încât să se poată realiza o obturație de canal 3D.
Prepararea urmărește de asemenea și optimizarea curățării canalului dentar și a ramificațiilor acestuia.

Prepararea Canalului Dentar

Igienizarea Canalului Radicular

Curăţarea canalelor radiculare în întregime de resturi organice sau anorganice ce se realizeaza cu ajutorul unor substante diferite (in etape) cu rol individual in dezinfectia canalului dentar, introduse in acesta cu ajutorul acului de irigatie.

curatare canal dentar

Obturație de Canal

Această procedură are la bază sigilarea canalului radicular cu ajutorul unei paste și a gutapercii( material principal de obturație de canal, fiind un polimer natural preparat din latexul provenit de la copacul numit percha) și poate fi realizată prin metode clasice sau prin metoda modernă de obturare 3D. Ca aceasta să fie de succes trebuie: să fie neresorbabila în timp, să ajungă până la apex ( vârful rădăcinii), să fie compactă și continuă, fără lipsuri sau goluri și toate canalele radiculare ale dintelui tratat să fie obturate.

obturatie de canal

De ce se utilizează microscopul în terapia endodontică ?

Dental Spa utilizează microscopul în terapia endodontica pentru a elimina costurile ridicate cauzate de refacerea tratamentelor de canal, ajutând astfel pacientul să obțină o importantă economie de bani și timp. Sub microscop se pot localiza și sigila perforațiile radiculare, oferind astfel un diagnostic concret ce nu poate fi identificat doar pe baza unei radiografii, se pot identifica și trata canalele suplimentare sau cu forme obișnuite, care dacă nu sunt tratate corect pot devenii focare de infecții. De asemenea se pot identifica și elimina instrumentele rupte din canale.

Preturi Speciale

Beneficiati de promotiile noastre lunare!

Dental Spa recomanda consultatii periodice la 6 luni!

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr Raluca Vasile

Dr. Raluca Vasile

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact