Protezele Dentare

Sunt indicate pacienților care au pierdut o mare parte din dantură. Protezele dentare pot fi: totale sau parțiale, fixe sau mobile.

Protezele dentare pot fi realizate din materiale sau rășini acrilice sau metalo-ceramice.

Cuvintele „protetică dentară” sunt folosite pentru a descrie orice tip de dinţi artificiali folosiți pentru a înlocui pe cei care au fost deteriorați din cauza degradării, a leziunilor dentare sau a unor fracturi.

În cazul în care caria dentară a afectat o parte majoră din dinte, atunci acesta nu mai poate fi tratat doar cu ajutorul unei obturații dentare (plombe), doarece pereții dintelui afectați sunt prea slăbiți pentru a putea face fată presiunii depuse în timpul masticației şi astfel, se pot rupe cu ușurință.

Pentru a evita deteriorări şi mai mari ale dinţilor deja afecţati, ei vor necesita o protejare a pereților, prin învelirea lor cu o coroană dentară.

În situațiile mai grave în care dintele este afectat până la rădăcină, el nu mai poate fi tratat şi necesită extracție. Pentru a nu afecta echilibrul ocluzal şi pentru a menține o masticație corectă şi o sănătate orodentară adecvată, spațiul gol rezultat în urma extracției trebuie completat. Pentru a umple spațiul gol din gura pacientului, medicul stomatolog va efectua o lucrare protetică.

Două tipuri comune de lucrări protetice sunt: protezele convenționale şi implanturile dentare.

Protezele şi implanturile sunt foarte similare ca funcție, însă protezele dentare nu necesită rădăcini. Implanturile dentare sunt adăugate prin punerea chirurgicală a unor pivoți metalici (rădăcini artificiale) în gingie şi aplicarea noilor dinţi pe rădăcinile din metal. Ambele opțiuni ar putea fi bune, în funcție de problema individuală a fiecărui pacient.

Protezele dentare fixe sunt, în general, cea mai bună alegere pentru cei care au nevoie doar de câteva piese protetice dentare.

Din moment ce majoritatea protezelor dentare sunt susținute în cavitatea bucală prin cimentare, restul dinţilor naturali ar trebui să fie perfect sănătosi. Bolile severe ale dinţilor vecini sau ale gingiilor pot împiedica menținerea corectă a protezelor dentare fixe, astfel că medicul stomatolog ar trebui să efectueze câteva proceduri suplimentare sau să extragă mai mulți dinţi.

Implanturile dentare sunt lucrări protetice mai stabile şi mai durabile decât protezele dentare fixe, însă prețul lor este mai ridicat.

Totodată, există anumiți pacienți care suferă de anumite boli ce nu le permit aplicarea implanturilor dentare. Deși implanturile dentare nu sunt dependente de dinţii vecini pentru a se sprijini, este important ca gingiile pacientului să fie suficient de sănătoase pentru a putea suporta o intervenție chirurgicală, deoarece rădăcinile artificiale ar putea afecta şi mai mult gingiile deja bolnave şi pot cauza probleme mult mai grave.

Clinica stomatologică Dental Spa oferă servicii de: protetică dentară, lucrări protetice din porțelan, fațete ceramice, proteze dentare la cele mai avantajoase prețuri.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share!

5 comentarii pentru “Protezele Dentare

קמגרה למכירה במודיעין פעמים רבות אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות משהו, אבל “רק הפעם” פשוט נמנעים מלעשות את זה, פשוט כי זה דורש יותר מדי מאמץ. אותו הדבר ������� ������� ��� �������

קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

Lasă un comentariu