Prima vizită la dentist și îngrijirea dinților la copii

Când vine vorba despre sănătatea copiilor, un aspect care nu trebuie neglijat este sănătatea dinților. Dar cum se face corect îngrijirea dinților la copii? Cum îi putem ajuta să treacă peste teama de a merge la dentist?

Îngrijirea danturii bebelușilor

Pentru curățarea cavității orale, una dintre cele mai vechi metode folosite este tifonul. Dar există și alte instrumente, cum este degetarul pus pe degetul mămicii. Dacă folosești degetarul, asigură-te că are toți perii.

Un copil care nu este obișnuit cu periajul, se va obișnui cu halena, cu bacteriile acumulate în cavitatea bucală. În schimb, dacă bebelușul este obișnuit cu periajul, în momentul în care îi vor erupe dinții și îi va simți murdari, va cere să fie periat.

Pentru început, nu se recomandă folosirea pastei de dinți, deoarece nou-născuții înghit orice. Dacă vrei, totuși, să folosești o pastă de dinți, citește prospectele și verifică care sunt ingredientele folosite. Mai importantă decât pasta de dinți este tehnica de periaj și ținutul periuței în mână. 

Îngrijirea dinților la toddleri

Prima vizită la dentist este recomandat să se întâmple cât de devreme posibil. Cabinetele de stomatologie, oricât ar fi de moderne, pot avea un miros specific, de dezinfectant. Dacă copilul este adus la dentist de când este mic, el se obișnuiește cu acest miros. Iar primele mirosuri și gusturi pe care copiii le învață, se țin minte toată viața. Dacă în cabinet a avut parte de o experiență plăcută, el va merge cu ușurință.

SFAT: Evită să vorbești despre mersul la dentist dintr-o perspectivă negativă. Când cel mic aude cât de groaznic e la dentist, el va asocia traumele cu mersul la stomatolog. 

Sursă: moderndads.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share!

0 comentarii pentru “Prima vizită la dentist și îngrijirea dinților la copii

Comentariile sunt inchise