Fațetele dentare

Sunt indicate atunci când aspectul estetic al unui dinte sau grup de dinți este nesatisfăcător și anume: decolorare, suprafață sau formă neregulată, ușoară malpoziție.

Fațetele dentare pot fi confecționate din ceramic sau din material compozit, astfel încât acestea refac fizionomia.

Diferențele dintre cele două tipuri de fațete sunt următoarele:

Fațetele din compozit spre deosebire de cele confecționate din material ceramic, se pot realiza direct în cabinet într-o singură ședintă, în cavitatea orală a pacientului, prin aplicarea materialului compozit după șlefuirea în prealabil a feței vestibulare a dintelui (0,5 – 0,8 mm), însă faţetele din porţelan nu pot fi realizate în cabinet, ele sunt confecţionate în laboratorul de tehnică dentară şi necesită cel puţin două şedinţe.

Fațetele din porțelan deşi sunt foarte subţiri (0,5-0,7 mm) şi fragile, odată cimentate, devin foarte puternice. Sunt durabile în timp dacă pacientul menține o bună igienă orală. Faţetele din porţelan refac foarte bine şi natural înfăţişarea dintelui. Translucenţa porţelanului imită caracteristicile smalţului dentar, luciu care nu este posibil de obţinut cu răşini compozit.

Culoarea faţetelor din porţelan rezistă în timp; spre deosebire de alte materiale, porţelanul este lucios şi nu se colorează de la pigmenții alimentari, tutun, condimente, cafea. Fațetele ceramice prezintă o estetică mult îmbunătățită față de cele compozite, redând forma și proporția dinților naturali.

Costurile fațetelor realizate din ceramică sunt mult mai mari și necesită mai mult timp în vederea confecționării acestora, așadar în cazul în care exigențele fizionomice nu sunt atât de mari se poate opta pentru fațele confecționate din rășini compozite, acestea fiind mai ușor de confecționat, de aplicat și având un cost mai scăzut.

Clinica stomatologică Dental Spa oferă servicii de: protetică dentară, lucrări protetice din porțelan, fațete ceramice, proteze dentare la cele mai avantajoase prețuri.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share!

0 comentarii pentru “Fațetele dentare

Lasă un comentariu