Microscop in Parodontologie

Microscopia aplicată in Parodontologie

parodontologie

Ce este Parodontologia?

Parodontologia este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu studierea întregului sistem ce menține dinții în oasele maxilare și studiază anatomia, fiziologia precum și bolile care afectează acest sistem împreună cu posibilitățile de tratament.

Ce este Parodontoza?

Boala parodontală este o afecțiune cronică ale cărei cauze nu sunt bine elucidate și se consideră că sunt implicați o serie de factori: ereditari, loco-regionali, sistemici și alții.
Chiar dacă nu se poate preciza exact etiologia bolii, următorii factori sunt cunoscuți pentru agravarea bolii: un nivel bacterian crescut dat de placă și tartru,fumatul (frecvența bolii este mai mare la fumători și mai greu de tratat, pierderea osoasă fiind de până la 10 ori mai mare), un nivel microbian crescut în cavitatea bucală, vârsta, diabetul zaharat, caz în care boala parodontală se agravează și progresează rapid, mai ales dacă glicemia nu este controlată.

Utilizarea Microscopului in cadrul Parodontologiei

Microchirurgia

Microchirurgia este folosită cu success în parodontologie pentru a minimaliza trauma aplicată asupra țesuturilor și pentru a reduce cantitatea de țesut necrozat în urma unei intervenții chirurgicale.
Prin microscop se pot vedea în detaliu pungile subgingivale sau retragerea gingiei și expunerea dintelui. De asemenea, se pot vedea depunerile fine de placă bacteriană și se pot îndepărta cu precizie din țesuturile bolnave.
De ce sunt țesuturile din jurul dinților bolnave? Pentru că în pungile parodontale (țesuturile adiacente dinților) se află mii de bacterii care “rod” din acestea, le consumă și se necrozează, adică , mor lent și sigur.

Preturi Speciale

Beneficiați de promoțiile noastre lunare!

De aceea am precizat că laserul tratează, prin distrugerea acesto bacterii cauzatoare de boală parodontala sau parodontoza și atunci tesutururile se vindecă iar dintele din mobil devine fix și sănătos, nu se mai mișcă , și astfel se tratează această boală atât de întâlnită în clinica noastră.
Un aspect ce trebuie menționat când discutăm despre microchirurgie este faptul că această încurajează vindecarea prin repararea țesuturilor și nu prin regenerarea lor – de aici și vindecarea mult mai rapidă în cazul acestor micro-intervenții.

Dacă gingiile sunt atât de retrase încât se văd rădăcinile dinților, se fac intervenții chirurgicale sub microscop care vin să ridice gingiga, deasupra dinților, încât rădăcinile nu mai sunt expuse la acidul din alimente și la bacteriile cu care venim zilnic în contact. Se pot face și injectii cu vitamine, care vin să ajute în stoparea paradontozei și revenirea la un țesut sănătos.
Sub microscop observăm țesutul bolnav, diferențiindu-l de cel sănătos atât de clar și de bine. În cazul tumorilor gingivale, se recoltează biopsie sub microscop pentru detectarea precisă a bacteriilor existente cauzatoare de boli parodontale.

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr. Cristina Strimbeanu

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact