Microscopia aplicată în Endodonție
În edodontie, așadar în tratarea canalelor , acolo, unde stă nervul fiecărui dinte, trebuie utilizat microscopul, pentru că așa cum am mai spus, în Clinica Dental Spa dorim precizie maximă în toate procedurile endodontice pe care le efectuăm.
Ce este Endodonţia?
Endodontia este ramura stomatologiei ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratarea canalelor radiculare, în termeni populari “omorârea” nervilor, care cauzează durerea dentară sacaitoare și violentă.
Cum decurge o consultație endodontică?
În cadrul primei consultații, medicul endodont examinează, evaluează, diagnostichează și stabilește planul de tratament. Radiografiile recente sunt examinate și de asemenea se face și un consult intraoral cu ajutorul microscopului. Microscopul este utilizat datorită capabilității acestuia de a mării și lumina puternic zonele de interes, astfel depistandu-se elemente de micropatologie ( de exemplu fisuri) care ulterior ar putea duce la eșecul tratamentului, iar cu ajutorul sistemului video atașat acestuia se fac fotografii digitale ușurând înțelegerea de către pacient a situației sale. Tot în cadrul primei consultații dinții sunt testați cu stimuli cald, rece, percuție și prin mușcătură.
În Clinica Dental Spa utilizăm microscopul pentru a avea precizie în:
Localizarea Canalelor Ascunse și Obstrucționate
Localizarea canalelor dentare ascunse și care au fost obstrucționate de către calcificații ( ceea ce înseamnă că acel canal a fost practic înfundat în mod natural de propria dentină și medicul dentist nu îl poate trata clasic, deoarece acest canal este ca un mic tunel, în miniatură, în care practic nu poți intra cu un ac normal de tratament clasic, iar aceste canale sunt și reduse ca dimensiune, ceea ce face imposibilă pătrunderea în interiorul lor pentru umplerea corectă, și deci tratamentul perfect al acestora).
Îndepărtarea Materialelor De Umplere Vechi
depărtarea materialelor precum cele vechi de umplere a obturațiilor dentare ( un exemplu poate fi următorul: acum aproximativ 10-15 ani , dintele respectiv a mai fost tratat de către medicul dentist, iar cu vechile tratamente pasta de canal se resoarbe, și atunci canalul dentar rămâne gol și se produc infecții dentare la vârful rădăcinilor cu timpul; de aceea apare sau nu durerea, retratamentul este un totem și este absolut necesar) , mai ales dacă dorim să punem o lucrare dentară peste acei dinți tratați în trecut.
Îndepărtarea Obstrucțiilor canalelor dentare
Obstrucția pe canal poate fi o calcifiere (dentina depusă la un moment dat, ca mecanism de apărare a dintelui, atunci când nervul s-a autodistrus în interiorul canalului) sau un corp străin ( ac care a fost rupt într-un tratament anterior) și de aceea în clinica noastră este obligatorie radiografia dentară in tratamentele de nerv.
Repararea Perforațiilor
O situație este atunci când medicul a încercat să găsească canalele și nu le-a găsit, a încercat cu frezații și sunt produse leziuni ale dintelui, pe care nu le putem rezolva decât sub microscopie, umplem bine perforația cu substanțe care să dureze și sa repare problema, sau a 2 a situație, în care cariile au avansat atât de mult încât au perforat de la sine pe interior dinții și practic, se repara doar astfel, dacă poate fi reparat, bineînțeles, se vede doar la microscop prin observarea tuturor fisurilor și perforatiilor.
De ce depinde succesul unui Tratament Endodontic?
Pregătirea Canalului Radicular
Se realizează cu sisteme manuale, automate sau cele două împreună, de acest pas depinzând fazele următoare ale tratamentului endodontic, iar preparația trebuie să fie conică, cu diametrul mic la vârful rădăcinii încât să se poată realiza o obturație de canal 3D.
Prepararea urmărește de asemenea și optimizarea curățării canalului dentar și a ramificațiilor acestuia.
Igienizarea Canalului Radicular
Curăţarea canalelor radiculare în întregime de resturi organice sau anorganice ce se realizeaza cu ajutorul unor substante diferite (in etape) cu rol individual in dezinfectia canalului dentar, introduse in acesta cu ajutorul acului de irigatie.
Obturația de Canal
Această procedură are la bază sigilarea canalului radicular cu ajutorul unei paste și a gutapercii( material principal de obturație de canal, fiind un polimer natural preparat din latexul provenit de la copacul numit percha) și poate fi realizată prin metode clasice sau prin metoda modernă de obturare 3D. Ca aceasta să fie de succes trebuie: să fie neresorbabila în timp, să ajungă până la apex ( vârful rădăcinii), să fie compactă și continuă, fără lipsuri sau goluri și toate canalele radiculare ale dintelui tratat să fie obturate.
Echipa Noastră
Dr. Raluca Uleanu
Chirurgie si Implantologie
Dr. Cristina Strimbeanu
Ortodontie
Dr. Lucian Manea
Stomatologie Generala
Blog Dental Spa
Odontologie
Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.
Pedodontie
Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.
Ortodontie
Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.
Chirurgie Orala
Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..
Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați Formularul de contact