Microscop in Chirurgie Orală

Microscopia aplicată în Chirurgia Orală

Microscopul în chirurgia orală are multiple utilizări precum: vizibilitate în operațiile chirurgicale, fie ele pe țesuturi moi, fie ele pe os sau sinusurile maxilare, oferă mai multe tipuri de lumină, care ne permit să vedem diferit: cu lumina albă și galbenă pentru endodonție, tratamentul cariilor ( odontologie), chirurgie și implantologie și cu lumina roșie pentru țesuturi și tumori, dar și pentru bolile parodontale ( adică bolile țesuturilor din jurul dinților ce duc la mișcarea/ mobilitatea dentară).

Ce este Chirurgia Orală?

Chirurgia orală cuprinde toate tratamentele chirurgicale de la nivelul cavitatii orale, care sunt compatibile cu tratamentele de chirurgie dentară.
Intervențiile chirurgicale restabilesc sănătatea cavității orale, nu doar prin intermediul extractiilor dentare ( care pot fii simple cât și complexe), dar și prin chirurgia plastică gingivală sau îndepărtarea chisturilor, ganuloamelor apicale, pregătirea zonelor pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.

În Clinica Dental Spa, chirurgia sub microscop este un “must” , un tot necesar și ne ridicăm mereu la standardele performante ale stomatologiei moderne prin utilizarea celor mai bune metode de terapie!

Putem utiliza microscopul in chirurgie astfel:

Extirparea tumorilor gen epulis, papiloame orale, etc., ajutându-ne și de laser pentru cicatrizare și vindecare.
Utilizare în chirurgia osoasă prin recoltare de grefe în mod precis și exact.
Utilizat în chirurgia sinusului (sinus-lifting, tumori ale sinusurilor maxilare, corpi străini ,de exemplu: rădăcini împinse în sinusuri, sau implanturi migrate în sinusuri, sau corpi străini intrasinusali) , implantologie și adiții osoase, etc.
Aditiile osoase se fac atunci când osul maxilar sau mandibular nu are sufficient os pentru susținerea unei proteze mobile, sau pentru implanturi dentare, și atunci facem adiție osoasă ghidată sub microscop. Un exemplu de adiție osoasă îl constituie sinus-liftingul , care se face prin ridicarea membranelor sinusale și adăugarea unei cantități de os necesare pentru plasarea unor implanturi dentare care să susțină pentru mult timp implanturile în osul maxilar. Se observă foarte bine operațiunea și detaliile acesteia, ducând la cea mai bună și fină precizie în execuția lucrării respective.

microscopie

Avantajele Microscopului in Chirurgia Orală

I. Ergonomia

Medicul este obligat să mentină pe lungi perioade poziții dificile ale corpului ce în timp duc la diferite afecțiuni cum sunt bursită, tendinită și nu numai. Pe termen lung, astfel de afecțiuni ignorate vor afecta capacitatea de lucru a medicului, ducând la absențe și cel mai probabil, la retragerea din domeniu mult mai devreme. Un medic tânăr o să facă sacrificii pentru a asigura comfortul pacientului pe scaunul stomatologic, dar în același timp el este responsabil și de propria bunăstare, iar ergonomia poziției de lucru este cheia in asigurarea unei cariere de lungă durata și o putem avea doar cu ajutorul microscopului. Microscopul va ajuta medicul să lucreze într-o poziție ergonomică corectă, relaxată și care menține coloana vertebrală dreaptă, ceea ce este ideal.

Microscopie Chirurgie Orala

Clinica Dental Spa beneficiază de cele mai performante echipamente pentru a oferi pacienților săi tratamente la cele mai înalte standarde!

II. Precizie și Rapiditate

V-am vorbit de precizia microscopului dentar, dar coroborat cu rapiditatea, obținem rezultatul ideal. Mai simplu spus, identificăm mai repede problema pentru că o vedem, nu o bănuim.
În cazul suturilor, acestea pot fi făcute mult mai rapid, iar țesuturile moi vor fi mai puțîn traumatizate, implicit vindecarea va fi vizibil mult mai rapidă decât in metodele tradiționale.
În cazul fracturilor , chiar și cele de dimensiunea unui fir de păr vor fi vizibile la o primă consultație. Nu vom mai pierde timp inutil încercând să tratăm endodontic o problemă ce ține strict de mecanica dintelui.

Preturi Speciale

Beneficiați de promoțiile noastre lunare!

III. Credibilitate și Excelență

Trăim într-o era aflată în proges și nu ar trebui să ne surprindă faptul că pacienții vin în cabinet cu un diagnostic notat din informațiile găsite pe internet, ii încurajăm să facă acest lucru, pentru a le putea răspunde mai bine la întrebări. Un microscop cu o cameră video integrate este excelent pentru ca pacientul să își vizualizeze bine cazul încă de la prima consultație.
Acest avantaj al microscopului nu trebuie subestimat: putem vizualiza de la cauzele prezentării la medicul stomatolog, continuând cu tratamentul efectuat și, desigur, rezultatul final al acestuia.
Astfel, Clinica Dental Spa excelează la acest capitol!

Echipa Noastră

Dr. Raluca Uleanu

Dr. Raluca Uleanu

Chirurgie si Implantologie

Dr. Strimbeanu Cristina

Ortodontie

Dr Manea Lucian

Dr. Lucian Manea

Stomatologie Generala

Blog Dental Spa

20 Martie, 2021

Protezele Dentare

dental-veneer-diagram-scaled

20 Martie, 2021

Fatetele Dentare

Closeup / Prosthodontics or Prosthetic / Single teeth crown and bridge equipment model express fix restoration.

20 Martie, 2021

Coaroana Dentara

Dentists treat patients' teeth.

Odontologie

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii care restabileşte integritatea dinţilor naturali.

pediatric dentist. Little girl at the reception at the dentist.

Pedodontie

Profilaxia şi tratamentul afecţiunilor specifice dentiției temporare şi a dentiției permanente, la copii şi adolescenti.

latin girl's mouth with brackets

Ortodontie

Ortodonția este ramura medicinii dentare ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie şi malpoziție a dinţilor.

Doctor's hand with latex gloves taking stainless tweezers to help people with patience, on a white gray background. Modern medecine, life saving.

Chirurgie Orala

Diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor gurii, dinţiilor, gingiilor, maxilarului şi mandibulei sub aspect funcţional şi..

Ne puteți contacta la numerele de telefon +40 755 095 455 sau +40 722 733 666 Luni – Vineri 9:00 – 23:00
Email office@dental-spa.ro sau completați  Formularul de contact