Cum se întrețin implanturile?

Implanturile se fac însă mai trebuie și întreținute! Igienizarea profesionala se face obligatoriu în clinica stomatologică și e menită să protejeze pe termen lung investiția făcută.

Cum se întrețin implanturile? Multă lume nu știe acest lucru!

Pentru a avea o dantură impecabilă, nu este suficient ca pacientul să apeleze la implanturi, fără să își asume din acel punct faptul că această lucrare stomatologică necesită ulterior o îngrijire avansată.

Implanturile se întrețin în primul rând de către pacient, la domiciliu, dar și prin mersul regulat la medicul dentist. Pacientul trebuie să aibă o igienă dublă, chiar triplă, față de cum era învățat până atunci.

Dacă înainte se putea spăla o singură dată pe zi, când avea timp sau când își amintea, după implanturi este obligatoriu să-și facă igiena după fiecare masă, cu periuța de dinți manuală, nu cu cea electrică, deoarece vibrațiile acesteia pot disloca lucrarea protetică.  Este recomandată de asemenea utilizarea zilnică a dușului bucal, de preferat seara, dar și folosirea apei de gură și a spray-urilor anti-placă bacteriană.

Sursă: csid.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share!

0 comentarii pentru “Cum se întrețin implanturile?

Comentariile sunt inchise